onsdag 15. januar 2014

Refleksjon over samling på NTNU

Første dag i 3.samling "ledelse i skolen" er unnagjort. Nok en lærerik dag. Dagen startet med tips om supplerende litteratur. Det minner meg på at jeg enda har mye å lese........

Etterhvert fikk vi med oss utdrag fra Utdanningsspeilet 2013, som blant annet omhandler elevenes læringsmiljø. Viktig for oss som jobber i skolen, enten som klasse- eller skoleleder, å kjenne til analyser av hvordan elevene oppfatter læringsmiljøet, tiltak som virker mot mobbing, relasjoner, samarbeid skole-hjem, klasseledelse, etc.

Siste del av dagen ble vi introdusert analysemateriale for å jobbe med teamutvikling. Hva er hensikten med teamutvikling? Vi benyttet Belbins teori om felles kjennetegn på vellykkede team. Interessant og bevisstgjørende mht hvordan man opplever seg selv og de øvrige teammedlemmene i jobbsammenheng.Viktig erfaring og kunnskap å ha med seg når nye team skal settes sammen, eller som et skråblikk inn i allerede etablerte team.

4 kommentarer:

  1. Flott oppsummering av dagen idag, Anne- Lise!

    SvarSlett
  2. Dette var jo en superflott blogg, så nå er jeg inspirert til å starte opp. Artig med bilder og oppsummeringer av leksjonene. Sees i morgen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Synnis;) Det er inspirerende å blogge.....håper vi kan få til noe sammen, refleksjoner, diskusjoner i hele gruppa. Vi får se etterhvert. Lykke til du og!!!

      Slett